Лабораторные исследования деформационно-силовых характеристик вертикальных стволов в окрестности сопряжений - Борщевский, С.В.; Бородуля, А.А.; Головнева, Е.Е. (Геотехническая механика, 2009)
У результаті лабораторних експериментів отримано залежність поздовжньої і поперечної деформації від стискуючого напруження до межі міцності на одновісний стиск, обгрунтована доцільність застосування анкерного кріплення, що входить до складу постійного на ділянках стволів над спряженнями.