Эмиссия метана из природных угольных нано - и мезоструктур - Алексеев, А.Д.; Фельдман, Э.П.; Василенко, Т.А.; Молчанов, А.Н.; Калугина, Н.А. (Геотехническая механика, 2010)
У роботі розглянуто характер десорбції метану з вугільної речовини за рахунок фільтрації і твердотільної дифузії. У рамках запропонованої моделі масопереносу метану побудовані асимптотики для великих і малих часів, що виражають залежність від часу концентрації газу, та проведено порівняння експериментальних даних з результатами чисельного розрахунку.