К вопросу формирования газовых месторождений в северо-восточной окраине Донбасса - Крамаренко, А.А.; Герасимов, Е.С. (Геотехническая механика, 2010)
Північно-східна окраїна Донбасу в структурному відношенні – монокліналь, складена палеозойськими та мезо-кайнозойськими відкладами, ускладнена плікативними (брахіантикліналі) й диз’юнктивними порушеннями. Утворення брахіантикліналей обумовлене тангенціальними напруженнями в опущеному крилі Краснорецького скиду. Надлишок довжини шарів, що виникає при цьому, викликав короблення їх та утворення локальних брахіантиклінальних структур, перспективних на нафту і газ.