Функції заробітної плати та стан їх виконання в Україні - Малицька, І.Д. (Держава і право, 2011)
Здійснено науково-теоретичне дослідження функцій заробітної плати як правової категорії. Проаналізовано зміст кожної функції, розширено перелік функцій заробітної плати. Показано, як здійснюються функції заробітної плати в умовах сьогодення в Україні. Зроблено висновок, що заробітна плата в Україні починає набувати притаманних їй рис, наближатися до виконання своїх функцій, хоча цей процес є довготривалим.