Сучасні уніфікаційні процеси в Європі у контексті міжнародного приватного права - Грамацький, Е.М. (Держава і право, 2011)
Аналізуються сутність та основні риси уніфікаційних та гармонізаційних процесів у сфері міжнародного приватного права в контексті євроінтеграції України. Проведено дослідження адаптації права України до права ЄС та його значення для вирішення проблем регулювання відносин з іноземним елементом.