Несущая способность смазанных лабиринтных уплотнений, находящихся в контакте с периодически расположенными скользящими элементами - Ткаченко, Э.А.; Чехов, В.Н. (Геотехническая механика, 2010)
На основі моделі змішаного тертя встановлено режим при якому реалізація ефекту несучої здатності мастильної плівки є найбільш імовірною та суттєвою. Результати чисельного розрахунку піддано експериментальної перевірці. Надано рекомендації для інженерних методів розрахунку. Упроваджені патентозахищені лабіринтні торцеві ущільнення в конструкціях підшипникових вузлів стрічкових конвеєрів.