Постдемократія як відповідь на світоглядну кризу сучасності - Андрієнко, О.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
Стаття присвячена питанню постдемократії у контексті світоглядної кризи сучасності. Було надане визначення постдемократії, проаналізовано проблеми, що пов’язані з сучасним станом демократичної моделі, та основні переваги постдемократії. Зроблено висновок про необхідність розповсюдження постдемократичної моделі як нового орієнтиру соціального розвитку.