Українсько-більшовицьке ідеологічне протистояння періоду Громадянської війни - Ситник, О.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті розкриваються різні шляхи ідеологічного впливу на народні маси в період Громадянської війни. Зокрема показано демагогічно-популістський характер дії більшовицької пропаганди на українське село. Також зауважено про нездатність українських соціалістичних партій сформувати ефективну державницьку ідеологію.