Порівняльний аналіз військово-політичної діяльності гетьманів Б. Хмельницького та І. Виговського - Фірсов, О.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті подається порівняльний аналіз військово-політичної діяльності видатних гетьманів козацтва Б. Хмельницького та І. Виговського. Робляться висновки щодо наслідків конкретних дій гетьманів для України, зокрема її міжнародного становища.