Ідеї англійських просвітників другої половини XVIII ст. щодо торгівлі - Легкоступ, А.І. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
Стаття присвячена ознайомленню з ідеями англійських просвітників другої половини XVIII ст. щодо торгівлі. Вони пов’язані з діяльністю вчених, представників так званої Класичної школи політичної економії: Девідом Юмом, Адамом Фергюсоном та Адамом Смітом. Показано, яким ці вчені вважали розвиток вільної торгівлі та її ідеальний стан, а також ступінь розвитку торгівлі в Британії на той час. Крім того, проаналізовано найважливіші елементи поняття вільної торгівлі.