Фінансово-господарська діяльність Донецької єпархії в контексті державно-церковних відносин в УРСР (40 - 60-і рр. ХХ ст.) - Луковенко, І.Г. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті розглядаються особливості фінансового стану Донецької єпархії Російської православної церкви у 40 – 60-і рр. ХХ ст. Аналізуються джерела доходів та статті витрат парафій Донеччини. Розглядаються особливості господарчої діяльності парафій.