Соціально-критичні мотиви в творчості гуманіста Еразма Роттердамського - Год, Н.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
Стаття присвячена питанню про соціальний критицизм Еразма Роттердамського та його уявленням про ідеальну державу. Проаналізовані основні трактати гуманіста. Автор доходить висновку, що Еразм був ворогом нерівності та пропонував правителям підтримувати «мир і злагоду» в державі.