Методические вопросы ИК-Фурье спектроскопии угольного вещества в состоянии близком к природному - Балалаев, А.К. (Геотехническая механика, 2010)
Розглядаються питання, пов'язані з підготовкою проб, реєстрації ІЧ-Фур'є спектрів, обробки та аналізу результатів спектрометрії вугільної речовини у твердій фазі, опираючись на теорію коливань молекул твердого тіла.