Зарубежный опыт прогнозирования внезапных выбросов пород при сооружении туннелей - Кауфман, Л.Л.; Лысиков, Б.А.; Сирачев, И.Ж. (Геотехническая механика, 2010)
Наведено закордонний досвід застосування штучної нейронної моделі, яка дозволяє передрікати появу та інтенсивність викидів.