Исследование напряженно-деформированного состояния породного массива, содержащего протяженную горную выработку, пересекающую геологическое нарушение и использованием численного моделирования - Кипко, А.Э. (Геотехническая механика, 2010)
Розглянуті результати чисельного моделювання напружено-деформованого стану ділянки порідного масиву, що містить протяженну гірську виробку, що перетинає розривне геологічне порушення. У основу методичного підходу до постановки завдання моделювання поставлений розгляд геомеханических процесів в ділянці порідного масиву, що містить виробку поетапно, по ходу наближення і наступного видалення від геологічного порушення.