Исследование напряженного состояния горного массива вокруг выработки в зоне ее сопряжения с выработанным пространством лавы - Круковский, А.П. (Геотехническая механика, 2010)
Виконано чисельне моделювання напружено-деформованого стану порід навколо виро- бок з арковою формою перерізу, що закріплено рамним та анкерно-рамним кріпленням, у зоні їх сполучення з лавою. Проведено порівняльний аналіз зміни розподілів напружень у цих випадках.