Результаты экспериментальных исследований закономерностей распределения грансостава по классам крупности при дроблении и измельчении туфа - Надутый, В.П.; Прокопюк, О.Н.; Гринюк, Т.Ю. (Геотехническая механика, 2010)
На підставі експериментальних досліджень встановлено закономірності зміни крупності дробленого нерозміцненого та розміцненого туфу, а також зміна гранулометричного складу туфу кар'єрного і свердловинного видобутку після руйнування.