Особенности проявления сил вязкого трения при движении газовых потоков - Перепелица, В.Г.; Ефремов, И.А. (Геотехническая механика, 2010)
Викладено результати досліджень сил в’язкого тертя при русі газових потоків, які свідчать про різноманіття умов їх течії. Встановлено, що фізична сутність процесів, що досліджуються, залишається незмінною: при встановленій течії зберігається баланс сил, які забезпечують і перешкоджають рухові флюїдів. Знання вказаних особливостей дозволяє краще зрозуміти фізичну природу процесів, які відбуваються, і запобігти помилкам при виконанні відповідних розрахунків.