Відновлення властивостей порушених гірничими роботами земель - Бубнова, О.А. (Геотехническая механика, 2011)
В статті розглянуто стан проблеми порушених гірничими роботами сільськогосподарських земель. Наведено основні властивості грунтів, що впливають на їх продуктивність, а також причини їх зміни й варіанти відновлення. На основі проведених досліджень запропоновано спосіб рекультивації грунтів із відновленням їх природних властивостей.