Математическое моделирование процесса набрызга бетонной смеси с помощью метода дискретных элементов - Коваленко, В.В.; Ткач, А.А. (Геотехническая механика, 2011)
Представлені результати комп’ютерного моделювання процесу набризкування бетонної суміші з використанням Методу дискретних елементів (МДЕ). Програма реалізована в програмному пакеті Матлаб. На основі результатів моделювання виконано аналіз втрат суміші, що уходять у відскік, а також факторів, що впливають на величину відскоку.