Обоснование параметров проведения и крепления монтажной выработки в сложных горнотехнических и горно-геологических условиях - Рябцев, О.В.; Процак, С.Ю.; Аля-Брудзинский, И.Ю. (Геотехническая механика, 2011)
Наведено актуальність вирішення подібних гірничотехнічних задач, основні результати досліджень напружено-деформованого стану гірських порід навколо монтажної виробки в залежності від змінення гірничотехнічних та гірничо-геологічних факторів, умов ведення гірничих робіт, а також результати зіставлення теоретично отриманих значень конвергенції порід з відповідними інструментальними в умовах шахти ім. Є.Т. Абакумова.