Шахтные исследования состояния наклонных выработок - Халимендик, Ю.М.; Панибратченко, В.Ф.; Терещук, Р.Н.; Колесниченко, Е,А.; Григорьев, А.Е. (Геотехническая механика, 2011)
Наведена методика виконання шахтних досліджень. Наведені результати візуальних та інструментальних шахтних досліджень стану похилих виробок ТДВ «Шахта Білозерська». Виявлено основні види деформацій приконтурного масиву та кріплення. Отримані залеж- ності стійкості похилих виробок за глибиною. Виконано аналіз отриманих залежностей.