Організації Комуністичної спілки молоді України у ВНЗ УСРР у 1920-і роки - Кравчук, Х.А. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті розглянуті питання організаційного становлення та зростання чисельності комсомольських осередків ВНЗ, розгортання руху за якість знань, створення та діяльність загонів «легкої кавалерії», роль КСМУ у формуванні тоталітарної системи в інститутах і технікумах.