Вплив декларації про державний суверенітет на розвиток конституційного ладу України - Терзі, О.С.; Ковальова, М.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті аналізується роль та значення прийняття Декларації про державний суверенітет 16 липня 1990 року щодо подальшого конституційного будівництва незалежної Української держави. Робиться висновок про необхідність подальшого вивчення основних положень цього важливого політико-правового документа для розбудови справжньої правової держави в Україні.