Звіти про діяльність громадських організацій Галичини як джерело з історії національно-культурного руху українців краю другої половини ХІХ - початку ХХ ст. - Шологон, Л.І. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті проаналізовано звіти та інші статистичні матеріали найвпливовіших українських громадських організацій Галичини другої половини ХІХ – початку ХХ ст. Їх опрацювання надає можливість досліднику з’ясувати основні етапи становлення українських товариств, організаційні засади їхньої діяльності, найважливіші напрямки роботи громадських організацій. Вважаємо, що інформаційні матеріали, вміщені на сторінках періодичних видань, та звіти, опубліковані окремими брошурами, є цінними джерелами до вивчення національно-культурного руху українців краю другої половини ХІХ – початку ХХ ст. Їх варто використовувати дослідникам при написанні наукових праць із зазначеної проблеми.