Сократівсько-платонівські версії мужності як спроба знайдення засобу синхронізації індивідуальної та колективної суверенності - Туренко, О.С. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті аналізується соціально-політична цінність мужності в її сократівсько-платонівській версії, що забезпечує синхронізацію індивідуальної та колективної суверенності та є ключовою чеснотою ефективного існування публічного простору.