Акіда в сунітській та шиїтській традиціях: теологічні розбіжності - Шевченко, А.І.; Ісмагілов, С.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті досліджуються теологічні розбіжності в акіді між сунітами та шиїтами. Розглядаються джерела акіди (віровчення) та відмінності в самих джерелах, а також методи тлумачення Священного Корану, характерні для цих двох головних напрямків ісламу. Показані найбільш значущі відмінності в акіді, а також богословська аргументація цих розбіжностей в обох релігійних традиціях. Підкреслюється, що арабо-мусульманська цивілізація неоднорідна, а на мусульманське богослов’я впливали різні фактори, що яскраво виражено в шиїзмі.