Військова еміграція Української держави в боротьбі за державність - Фуртес, О. (Схід, 2011)
У статті розглянуто діяльність військової еміграції Української держави в період між двома світовими війнами. З'ясовано місце й роль військової еміграції Української держави в державно-соборному процесі творення України. Автор показує, що гетьманська течія еміграції своєю науковою та історичною думкою збагатила історіографію українських визвольних змагань, напрацювавши власну концепцію Української революції.