Культурно-освітнє життя на Станіславщині в умовах нацистського окупаційного режиму - Андрухів, І.; Ковалик, В. (Схід, 2011)
У статті висвітлено особливості культурно-освітнього життя на Станіславщині в умовах нацистської окупації. Охарактеризовано стан розвитку освіти та наявні типи освітніх закладів; проведення заходів культурологічного характеру; діяльність громадських товариств; показано роль Українського Центрального Комітету та його структур у культурно-освітньому житті краю.