Історичні особливості трансформації соціально-економічної структури населення України в 1991-2004 рр. - Алексєєв, С. (Схід, 2011)
У статті проаналізовані основні соціально-економічні та політичні чинники, що формували передумови та визначали напрями, тенденції та особливості процесу трансформації соціально-економічної структури населення України в перехідний до ринку період. Розглянуто процес майнового розшарування, його наслідки та утворення нової соціально-економічної структури українського суспільства.