Польсько-українські стосунки в Галичині під час парцеляції поміщицьких маєтків 1867-1914 рр. - Вітенко, М. (Схід, 2011)
Автор розглядає процес роздроблення поміщицьких маєтків у Галичині в 1867-1914 рр., спроби польських політичних партій та економічних організацій обмежити доступ українських селян до купівлі земель збанкрутілої шляхти, переселення польських колоністів на українські етнічні землі та вплив польської колонізації Східної Галичини на польсько-українські відносини.