Підготовка журналістських кадрів для друкованих засобів масової інформації в Україні (1991-1993 рр.) - Гайдамака, В. (Схід, 2011)
У статті висвітлюються загальні аспекти підготовки журналістських кадрів для друкованих засобів масової інформації в Україні в перші роки її незалежності. На прикладі факультетів журналістики Київського університету ім. Т. Г. Шевченка та Львівського університету ім. І. Я. Франка простежено історію розвитку вищої освіти журналістів у період 1991-1993 рр. Показано, що нова модель підготовки фахівців для ЗМІ була орієнтована на класичний досвід європейських вищих шкіл журналістики.