Режими валютних курсів країн Центральної та Східної Європи - Дідич, З. (Схід, 2011)
У роботі виконано аналіз теоретичних детермінант режимів валютних курсів у країнах Центральної та Східної Європи. Розглянуто особливості еволюції режимів валютних курсів у цих країнах. Наголошено, що всі країни, які вже запровадили євро, застосовували механізм ERM II, який передбачає гнучкий перехід до спільної валюти завдяки високій стабільності валютного курсу по відношенню до євро (діапазон становить ±15 %).