Суспільна форма праці в інтернаціональній сфері економіки: методологія дослідження - Дмитриченко, Л. (Схід, 2011)
У статті проаналізовано методологічні аспекти розвитку суспільної форми праці в інтернаціональній сфері економіки. Показано вплив поширення міжнародного розподілу праці на розвиток її суспільної форми. Визначено співвідношення національної та інтернаціональної сфер суспільної праці. Доведено, що світові глобалізаційні процеси, які відбуваються у сфері економічних відносин між країнами, виступають чинниками їх інтеграції й активізують розвиток суспільної форми праці.