Феномен соціальної пам'яті в соціально-філософському дискурсі - Дьяковська, Г. (Схід, 2011)
Стаття присвячена розгляду актуальних аспектів сучасного функціонування соціальної пам'яті. Автор виходить із визначення соціальної пам'яті як механізму відбору, кодування та збереження знання. У статті визначено основні характеристики та особливості соціальної пам'яті. Автор показує, що кожний із суб'єктів соціальної пам'яті прагне зберегти й передати наступним поколінням те, що важливе для виживання та консолідації групи.