Концепція свободи в антропомістичному дискурсі буддизму - Мозговий, Л. (Схід, 2011)
У статті розглянуто концепцію свободи людини, репрезентовану в релігійно-філософському дискурсі буддизму. Визначено структурно-семантичну специфіку буддистської антропологічної моделі суб'єкта духовного становлення. Виявлено зміст антропомістичної парадигми філософії буддизму.