Соціальна ідентичність як трансцедентальна умова раціональності - Білокобильський, О. (Схід, 2011)
У статті обґрунтовується евристичність прагматичного підходу до соціальної ідентичності по-перше, для соціальної філософії, по-друге, для теорії свідомості та штучної свідомості. Показано, що відтворення граничних умов реалізації волі може наблизити епістемологів до розуміння сутності людського мислення та вплинути на оптимізацію сучасного соціального буття.