Повсякденні практики життя ассирійців України в 20-30-х рр. XX ст. - Маргулов, А. (Схід, 2011)
У статті на підставі дослідження широкого кола джерел зроблена спроба реконструкції повсякденного життя ассирійської громади України в 20-30-х рр. XX ст. Розглядається вплив основних державно-партійних настанов на норми повсякденного життя. Описуються способи адаптації повсякденних практик життя ассирійців до усталених державних норм, покликаних докорінно змінити їх ідентичність.