Участь політичних партій України в реформуванні місцевих органів державної влади та самоврядування (історичний аспект) - Терзі, О.С.; Ковальова, М.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
Стаття присвячена розгляду участі політичних партій України, які діяли наприкінці 80-х – у першій половині 90-х років минулого століття, у вирішенні ключових завдань перетворення місцевих органів державної влади та самоврядування. Зрооблено висновок про значний внесок політичних партій в реформування місцевих органів державної влади та самоврядування, в утворення вертикалі виконавчої влади у вигляді обласних і районних державних адміністрацій та конституційне закріплення статусу України як унітарної республіки.