Доонтологічні й онтологічні засади культурної ідентичності. Японія у вимірах Модерну - Білокобильський, О.В.; Гераськов, С.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті аналізується онтологічний зріз культурної ідентичності, актуалізуються її буттєві підвалини та оцінюється вплив способів естетичної взаємодії зі світом на стратегії соціального відтворення реальності у спільних практиках. Отримані результати застосовуються до японської традиції шляхом розкриття механізмів функціонування опозиції «традиційне – інноваційне», на підставі якої показано унікальність онтологічного обрію японської культури. Позначено тенденції, що становлять загрозу збереженню традиційної культурної ідентичності.