Національно-культурне підґрунтя довіри: досвід Японії в трактовці Ф. Фукуями - Кожем’якіна, О.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті здійснено аналіз теоретичних положень концепції довіри Ф. Фукуями та розглянуто особливості формування культури довіри в Японії. Значна увага приділяється питанням співвідношення довіри та соціального капіталу з урахуванням національної соціокультурної специфіки економічного та політичного розвитку.