Філософське осмислення ідеї Святої Русі Сергія Радонежського - Сергеєв, М.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті розглядаються актуальні питання, пов’язані з процесом формування національної ідеї Росії, що є необхідною умовою успішної реалізації процесів державотворення. Йдеться про спробу впровадження в історії Росії ідей ісихазму.