Особливості лютеранської конфесіоналізації в Німеччині раннього Нового часу - Каріков, С.А. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті розглянуто проблему лютеранської конфесіоналізації в Німеччині. Визначено головні напрями її поширення, схарактеризовано програмні документи. Зроблено висновки щодо посилення князівської влади і лютеранської ортодоксії в середині XVI ст. та щодо взаємозв’язку цих явищ.