Омислення пізнання у творах Августина Блаженного - Мартич, Р.В. (Наука. Релігія. Суспільство, 2009)
У статті розглядається специфіка поглядів Августина Блаженного, що значною мірою зумовлена впливом неоплатонізму та пристосуванням до потреб християнської догматики. Розкривається становлення схоластичного і містичного методів пізнання світу, в яких переважали спекулятивно-логічне і містико-споглядальне мислення.