Повстанський рух під проводом Нестора Махна в сучасній вітчизняній історіографії - Щербатюк, В.М. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У статті на основі праць сучасних вітчизняних дослідників із залученням архівних документів розкрито стан дослідження повстанського руху на чолі з Нестором Махном, проаналізовано висвітлення постаті отамана, розкрито ступінь дослідження окремих військових операцій махновців. Доведено, що дослідження махновського повстанського руху якісно зростає, однак ще залишається недостатньо вивченою проблемою в українській історіографії.