Духовна самоактуалізація особистості в умовах громадянського суспільства: українознавча складова - Новосад, С.О. (Наука. Релігія. Суспільство, 2010)
У cтатті висвітлюються актуальні проблеми духовної самоактуалізації особистості в умовах громадянського суспільства в системі наукового українознавства. Здійснено якісний та кількісний аналіз особистісних характеристик, які формують чи хотіли б сформувати в собі самостійно молоді українці. Автор подає частину результатів емпіричного дослідження психоетнічних ознак сучасної молоді України віком від 18 до 30 років, проведеного у 2006 та у 2009 роках. Подаються подальші перспективи розгляду досліджуваної проблеми.