Удосконалення платіжної системи як необхідна умова забезпечення фінансової стабільності - Бех, М. (Схід, 2011)
У статті визначено основні напрями вдосконалення платіжної системи, які дозволять прискорити платежі, мінімізувати ризики їх проведення, оптимізувати рух коштів банків на кореспондентських рахунках, спрямувати ресурси, що вивільнилися, на фінансовий ринок і, зрештою, підвищити рентабельність діяльності банків, а отже, ефективність монетарної політики.