Внесок Павла Заблоцького-Десятовського в етнологію народів Дагестану, Азербайджану та Ірану (І пол. ХІХ ст.) - Білоус, В. (Схід, 2011)
У статті висвітлено доробок українського дослідника Павла Заблоцького-Десятовського в царині вивчення матеріальної культури та побуту народів Азербайджану, Дагестану та Ірану. Розкрито обставини появи його етнографічних праць, їхню новизну та науково-фактологічну значущість.