Серце як основа духовного життя людини у творчості Г. Сковороди та П. Юркевича - Мозговий, Л. (Схід, 2011)
У статті наводяться особливості розуміння концепту серця в різних філософських системах, обґрунтовується думка, що український кордоцентризм - це явище особливого порядку, що сягає своїм корінням християнсько-ісихастської лінії філософування. Установлено схожість поглядів Г. Сковороди та П. Юркевича при розгляді серця як особливої субстанції, що виступає центром духовних сил людини.