Інфорсмент прав власності - Карпухно, І.; Чаусовська, К. (Схід, 2011)
У статті з позицій економічної теорії розглянуті механізми захисту прав власності та контрактних відносин. Сформульовано найважливіші умови ефективного функціонування й захисту прав власності в сучасній Україні, зокрема вони включають проведення реформи державної служби, удосконалення законодавства про власність та підприємництво, забезпечення прозорості судочинства і суддівського корпусу, перехід до системи екстериторіальності судів, антикорупційні заходи та ін.